Ondanks de nieuwe, verstrengde COVID-maatregelen dragen graag ons steentje bij om zoveel mogelijk reguliere zorg doorgang te laten vinden.
Heeft u klachten van schouder, elleboog, heup, knie of voet en enkel, dan kunnen wij u extra snel van zorg voorzien. wij garanderen een afspraak binnen één week.

Verwijzers en professionals

Optimus is een kliniek gespecialiseerd in orthopedische zorg, waar de eerste en tweede lijn samenwerken.

"Alle patiënten worden gezien door ons multidisciplinaire team."

Ons team bestaat uit een orthopedisch chirurg, kaderhuisarts bewegingsapparaat, fysiotherapeut en beweeg- & voedingsdeskundigen.

Wij behandelen mensen en geen gewrichten

Bent u huisarts, fysio- of oefentherapeut en wenst u meer informatie?

Wij ondersteunen u graag bij de zorg voor uw patiënten en proberen u te ontzorgen.

Ramon Ottenheijm, kaderhuisarts bewegingsapparaat, weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om huisartsen en hun patiënten goed te helpen.

Bekijk de informatie voor:

Huisartsen
Fysio- of oefentherapeuten

Eén afspraak

In veel gevallen kunnen wij tijdens één afspraak een diagnose stellen en behandelplan opstellen, dat uitgebreid met de patiënt wordt besproken. Daar nemen wij ruim de tijd voor.

U ontvangt meteen daarna een brief met deze informatie.

Niet operatief

Meestal kunnen we kiezen voor een niet-operatieve behandeling. Injecties zetten we meestal echogeleid zodat we zeker weten dat we op de juiste plaats injecteren. Dit geeft ons meestal ook direct diagnostische informatie. Als er toch een operatie nodig is, dan regelen we dat voor uw patiënt.

Voorkomen is beter dan genezen

Daarom besteden wij ook aandacht aan preventie. Denk daarbij aan advies op het gebied van leefstijlinterventie, een trainingsprogramma voorafgaand aan een operatie met het doel om de conditie te verbeteren (prehabilitatie) en revalidatie na een operatie. Daarbij worden we ondersteunt door een beweeg- en voedingsdeskundige.

Is uw patiënt al behandeld?

Vaak vinden we dan toch nog mogelijkheden om door te gaan met oefentherapie. Maar dan wel op een aangepaste manier, waarvoor wij een voorstel voor doen. Uw patiënt ontvangt van ons dan een verwijzing met daarin het behandeladvies. Vervolgens kan de eigen fysio- of oefentherapeut van de patiënt dit advies gebruiken.

Wilt u een keer meekijken?

U bent van harte welkom om een keer langs te komen. Wij ontvangen u graag om te laten zien hoe we uw patiënten helpen. Uiteraard kunt u ook een keer met een van uw verwezen patiënten mee komen.

Verwijzen?

U kunt naar ons verwijzen via verwijsbureau TIPP of direct via ZorgMail. Na ontvangst van de verwijsbrief nemen we binnen twee werkdagen contact met uw patiënt op. Uw patiënt kan via de online agenda ook zelf een afspraak bij ons maken. 

Overleg?

Ons team overlegt graag met u als verwijzer over een patiënt.
U kunt ons bereiken via info@optimusorthopedie.nl.
U kunt ons ook bellen op + 31 6 27 00 62 35

Neem contact op

Persoonlijk contact met de specialist die bij u past? U kunt ons per email een vraag stellen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00.

Optimus Orthopedie

Langen Akker 106
6325 CN Berg en Terblijt

+31 6 27 00 62 35
info@optimusorthopedie.nl

Onze expertisegebieden

Als u last heeft van een van onderstaande gewrichten, spieren of pezen, dan kunnen wij u helpen. Wij zien deze klachten heel veel. Maar kunnen u ook helpen deze te voorkomen. De oorzaak van deze klachten is vaak een overbelasting, letsel of slijtage.

Schouderklachten
Schouderpijn
Slijmbeursontsteking schouder
Impingment van de schouder
Tendinitis calcarea (kalkafzetting)
Peesontsteking schouder
Cuff-ruptuur (peesscheur)
Frozen schoulder
Artrose schouder
AC-gewricht artrose
Biceps tendinitis
Elleboogklachten
Tenniselleboog
Golferselleboog
Slijmbeursontsteking elleboog
Klachten aan pols of hand
Triggervinger
Quervain
Artrose pols
Artrose duim
Ganglion
Klachten aan de heup
Slijmbeursontsteking heup
Artrose heup
Knieklachten
Jumpers knee
Artrose knie
Slijmbeursontsteking knie
Frictie syndroom
Patellofemoraal pijnsyndroom
Meniscusscheur
Klachten aan voet of enkel
Achillespees ontsteking
Fasciitis plantaris (hielspoor)
Gescheurde enkelband
Mortons neuroom
Artrose enkel
Schouderklachten
Spierscheur
Spierblessure

Helaas kunnen wij u niet helpen voor klachten van de rug en nek en operaties doen wij nog niet. We kunnen u wel verwijzen naar de beste orthopedisch chirurg voor uw probleem binnen ons uitgebreide netwerk.