Ondanks de nieuwe, verstrengde COVID-maatregelen dragen graag ons steentje bij om zoveel mogelijk reguliere zorg doorgang te laten vinden.
Heeft u klachten van schouder, elleboog, heup, knie of voet en enkel, dan kunnen wij u extra snel van zorg voorzien. wij garanderen een afspraak binnen één week.

Cortisone injectie

Heeft u last van een slijmbeursontsteking of van een ontsteking van een gewricht, bijvoorbeeld bij artrose? Dan kan een cortisone injectie goed helpen.

Wij bespreken met u de voor- en nadelen van een cortisone injectie. Deze cortisone injectie zetten wij vaak met hulp van de echografie, zodat we kunnen zien dat de injectie op de goede plaats wordt gezet.

Hoe werkt een corticone injectie?
Een cortisone injectie bevat een ontstekingsremmer (een corticosteroïd) en een snelwerkend verdovingsmiddel. Wij gebruiken Kenacort (corticosteroïd) en Lidocaine (verdoving). Het verdovingsmiddel werkt meestal een paar uur. De pijn kan daarna dus weer tijdelijk toenemen. Het corticosteroïd remt de ontsteking en daardoor neemt de pijn af. De ergste pijn verdwijnt vaak binnen 2 weken na de injectie. 

Bijwerkingen
De cortisone injectie geeft zelden bijwerkingen. Soms neemt de pijn tijdelijk toe in de eerste 24 uur na de injectie. Soms ontstaat een opvlieger, verbleking van de huid, afname van de huiddikte of onderhuidse weefsels en bij vrouwen vaginaal bloedverlies.

Voor mensen met suikerziekte
De cortisone injectie kan zorgen voor een tijdelijke stijging van de bloedsuiker. Dit kan 3 tot 10 dagen duren. Vaak merk je dat niet. Sommige mensen krijgen wel klachten zoals veel plassen, dorst of moeheid. Neem bij klachten contact met uw huisarts op.

Neem contact op

Persoonlijk contact met de specialist die bij u past? U kunt ons per email een vraag stellen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00.

Optimus Orthopedie

Langen Akker 106
6325 CN Berg en Terblijt

+31 6 27 00 62 35
info@optimusorthopedie.nl